Dit kunnen wij voor jou betekenen

Ons dataplatform en de LocalFocus Nieuwsdienst zijn bekend bij het grote publiek, maar we doen nog veel meer. Benieuwd naar onze workshops, projecten op maat of onze gratis geotools? Scroll dan verder.

Met LocalFocus maak je interactieve kaarten en grafieken

LocalFocus Dataplatform

Een goede datavisualisatie geeft duidelijkheid en nieuwe inzichten. Met het dataplatform van LocalFocus tover je jouw cijfers eenvoudig en snel om in een mooie en verhelderende kaart, grafiek of tabel. Alle visualisaties zijn geschikt voor zowel web als print.

Dit kan je met LocalFocus Abonnementen

De LocalFocus Nieuwsdienst

Met de LocalFocus Nieuwsdienst maakt jouw redactie supersnel dataverhalen op regionaal niveau. Wij speuren naar interessante cijfers, weten wanneer nieuwe statistieken worden gepubliceerd en scrapen en Wobben ook zelf om voor jou unieke datasets in handen te krijgen. Het AD, NU.nl, De Stentor en veel andere landelijke en regionale media gingen je voor.

Meer over de LocalFocus Nieuwsdienst
Een voorbeeld van een kaart uit de LocalFocus Nieuwsdienst
LocalFocus maaktte een dashboard voor het ministerie van Financiën

Projecten op maat

Loop je tegen een deadline aan en wil je op korte termijn een aantal grafieken en kaarten publiceren? Het team van LocalFocus kan razendsnel visualisaties met jouw data in de juiste vormgeving leveren. Voor tal van bedrijven en overheidsorganisaties hebben we inmiddels API-koppelingen, datavisualisaties en -analyses en op maat geleverd.

Jouw data in beeld

Workshops op locatie

Of je nou journalist, communicatieprofessional, vormgever of onderzoeker bent: we hebben ervaring met workshops voor iedere rol. Een lesje werken-met-het-LocalFocusplatform, een dagcursus ‘Datadenken’ of een creatieve visualisatiesessie bijvoorbeeld. We denken graag met je mee over een cursus die bij jouw organisatie past!

Bekijk onze workshops
Yordi Dam van LocalFocus komt langs op jouw redactie voor een workshop
Mark Rutte retweet een factsheet over de WHO gemaakt met LocalFocus

De Factsheetmodule

Combineer tekst, beeld, iconen en graphics in een overzichtelijke factsheet. Deze informatieve afbeeldingen zijn bij uitstek geschikt voor op sociale media of in presentaties. De module draait gewoon in het LocalFocus-dataplatform, waardoor je eenvoudig kaarten en grafieken toe kunt voegen aan jouw factsheets. Mark doet het al, nu jij nog!

Factsheets in jouw huisstijl

Mapgather

Crowdsource kaarten met de kennis van jouw publiek. Jij stelt gerichte vragen, zij zetten hun antwoorden direct op de kaart. Van een diepgaand regionaal data-onderzoek tot een kaart waarop mensen de mooiste winterfoto’s in jouw gemeente kunnen plaatsen: je kunt deze tool inzetten voor allerlei crowdsource-projecten.

Maak je eerste crowdsource-kaart
Een Mapgatherkaart met meldingen van onveilige verkeerssituaties in Rotterdam
Met de batch geocoder voor journalists kun je adressen in coördinaten veranderen

Eerste hulp bij geografische data

Wil je in een paar klikken kaartprojecties transformeren, spatial joins uitvoeren op gemeente- en wijkniveau, of (grote) adressenbestanden geocoden? Wij bieden je deze gratis gereedschapskist voor de geonerd (in wording).

Probeer de Geo Toolkit gratis